Po świętach w wielu domach pozostaje żywność, której nie możemy już zjeść. Jeśli nie mamy pomysłu, jak ponownie ją wykorzystać, warto sprawdzić, gdzie w Krakowie można zostawić niewykorzystane produkty spożywcze, wypieki czy słoik z barszczem, którego ugotowaliśmy zbyt wiele.W mieście takie lodówki działają w czterech punktach:
- ul. Sas-Zubrzyckiego 10
- ul. Sudolska 7a
- os. Szkolne 20
- ul. Praska 52.
Można tam zarówno przynieść, aby podzielić się z potrzebującymi, ale także skorzystać z jej zawartości.
W lodówce można zostawić produkty spożywcze, które sami chcielibyśmy zjeść i otrzymać. Mogą to być zarówno warzywa, owoce, ciasta, chleb czy przetwory. Produkty własnego wyrobu należy dokładnie opisać: z czego się składają i kiedy zostały przygotowane. Nie zostawiamy natomiast surowego mięsa, produktów zawierających surowe jaja, artykułów nadpsutych i alkoholu.
om/materiały prasowe
om/materiały prasowe