Krakowska restauracja „Fiorentina”, która słynie z dań kuchni polskiej, została wyróżniona w konkursie World Culinary Awards. Tytuł najlepszej w Europie został przyznany restauracji z Włoch.
„Najlepsza polska kuchnia w Krakowie” – to właśnie takim hasłem reklamuje swoją restaurację „Fiorentina” jego właściciel. Tę opinię podzielili jurorzy konkursu World Culinary Awards, którzy uznali krakowską „Fiorentinę” za najlepszą restaurację w Polsce. Wyróżniono również dwie inne restauracje z Krakowa i jedną z Warszawy.
„Fiorentina” z Krakowa z nagrodą World Culinary Awards
Konkurs World Culinary Awards to projekt organizatorów funkcjonującego od 1994 r. konkursu World Travel Awards, przyznającego nagrody dla podmiotów działających w branży turystycznej.
World Culinary Awards przyznaje nagrody restauracjom z całego świata w kategoriach regionalnych, a także tematycznych. Tytuł najlepszej restauracji w Europie otrzymała „Uliassi” w miejscowości Senigallia we włoskiej Marchii, której szefem kuchni jest słynny założyciel lokalu — Mauro Uliassi.
om/pixabay.com/krakow.pl