10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo – taka niespodzianka czeka na mieszkańców Krakowa. Wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, przygotowaliśmy bezpłatny przedświąteczny poczęstunek.
Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. Do Krakowa przyjadą już usmażone i gotowe do zjedzenia. Mamy nadzieję, że będą smakować! Karpie można będzie wziąć do domu – prosimy o przyniesienie swojego pojemnika.
Przyjdź w maseczce, zachowaj bezpieczny odstęp i częstuj się!
Osttni poczęstunek będzie miał miejsce 18 grudnia – Błonia od strony Muzeum Narodowego. Zapraszamy.
om
Fot. Arch.
Źródło:krakow.pl