10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo – taka niespodzianka czeka na mieszkańców Krakowa. Wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, przygotowaliśmy bezpłatny przedświąteczny poczęstunek.Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. Do Krakowa przyjadą już usmażone i gotowe do zjedzenia. Mamy nadzieję, że będą smakować! Karpie można będzie wziąć do domu – prosimy o przyniesienie swojego pojemnika.
Kolejne poczęstunki (od godz. 16.00 do 19.00):
- 14 grudnia – Planty przy Barbakanie
- 16 grudnia – parking obok banku przy pętli tramwajowej na Kurdwanowie
- 18 grudnia – okolice Błoń
om
Fot. krakow.pl
Źródło:krakow.pl